Uudis

T1 keskuses avati Baltikumi moodsaim squashiklubi Yolo Squash

Tallinnas T1 keskuses avati Baltikumi kaasaegseim squashiklubi Yolo Squash. Rohkem kui 750 m² suurune klubi pakub seitsmel väljakul unikaalseid mänguvõimalusi, sealhulgas Baltikumi ainukest klaasväljakut, mis tagab erakordse mänguelamuse ja võimaldab vaatajatel mängu nautida täiesti uuel tasemel. Avamisüritus oli täis põnevaid esitlusi, üllatuskülalisi ja näidismatše.

Õhtu avasõna sai Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa, kes väljendas oma rõõmu, et squash on valitud olümpiaalaks 2028. aasta Los Angelese olümpiamängudel. “Squash on kõiki ühendav ja näiliselt lihtne alustada ja saada osa spordi ilusast osast, kuid tipus dünaamiline, intensiivne ja erakordselt nõudlik spordiala, mis pakub mängijatele nii füüsilist kui vaimset väljakutset. Nüüd, kui squash on saanud olümpiaalaks, avaneb sportlastel ainulaadne võimalus esindada Eestit rahvusvahelisel tasandil. Kutsun alustama squashiga ja saama järgmiseks olümpiasportlaseks,” julgustas Sõõrumaa.

„Uus kaasaegne squashiklubi rõõmustab ala harrastajaid ning toob nad T1 keskusesse. Meil on väga hea meel teha koostööd Yolo Squashiga, mis täiendab suurepäraselt T1 kolmandal korrusel asuvate spordiklubide valikut. Klubide ja erinevate tegevuste arv on tänaseks üle viieteistkümne ning laieneb järgnevatel kuudel veelgi, kuigi uuenenud korruse taasavamisest möödub septembri keskel alles aasta,“ ütles T1 keskuse tegevjuht Tarmo Hõbe.

Yolo Squashi avamisega soovitakse Eestis edendada spordiala, mis kogub üha rohkem populaarsust. „Klubi eesmärk on kasvatada squashi tuntust, laiendada kogukonda ning aidata spordisõpradel avastada uus viis aktiivse eluviisi rikastamiseks. Me julgustame kõiki proovima squashi – see on tervislik, lõbus ja kiire spordiala,“ rääkis Yolo Grupi juhatuse liige Maarja Pärt.

“Squashi peetakse üheks maailma tervislikumaks spordialaks, mida kinnitavad mitmed uuringud,” ütles Yolo Squashi juhataja Mari-Liis Stalde. “Näiteks ajakirja Forbes uuringus tõusis squash esikohale tänu oma kõrgele kalorikulule, kardiovaskulaarsetele eelistele ja kogu keha lihastreeningule. Mäng aitab parandada vastupidavust, lihasjõudu ja koordinatsiooni. Squash sobib ideaalselt nii kahele mängijale kui ka suurematele gruppidele, näiteks ettevõtete tiimiüritusteks, pakkudes samaaegselt tõhusat treeningut ja meelelahutuslikku võistlusmomenti,” lisas Stalde.

Näidismatši pidasid avaõhtul proffide kõrval maha ka treenerid Sandra Raju ja Katrena Tenno, kes vaid kaks nädalat enne klubi avamist squashimänguga nullist alustasid. Nende sooritus tõestas, et squash sobib kõigile. “Ma alguses arvasin, et reketi ja väljaku tunnetus kätte saada saab olema väljakutsuvam, aga oli hoopis vastupidi – ma olen väga üllatunud, kui kiiresti me Katrenaga mängima saime. Mulle tundub, et see spordiala sobib igas vanuses ja tasemel mängijale. Mängu intensiivsus on aga suurem kui padelis – tuleb rohkem joosta ja vastasele keerukamaid palle lüüa,” selgitas Raju. Tenno lisas: “Squash on ideaalne spordiala neile, kes soovivad lühikese ajaga maksimaalset kogu keha treeningut.”

Yolo Squash ootab spordihuvilisi T1 keskuse 3. korrusel.

   

Jaga: